FOTO. Controale cu MASCAȚII în trafic pe șoselele din VÂLCEA. Peste 100 de mașini au fost percheziționate…

Acțiuni în forță ale Poliției Vâlcea pe șoselele din Vâlcea. S-a întâmplat ieri, 14 decembrie…

Acțiuni în forță ale Poliției Vâlcea pe șoselele din Vâlcea. S-a întâmplat ieri, 14 decembrie  a.c., în intervalul orar 13.00-15.30, când zeci de polițiști au ieșit la “vânătoare” pe principalele drumuri din județ. La acțiuni au participat polițiști rutieri, dar și polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului Protecția Animalelor, Serviciului de Acțiuni Speciale, lucrători din cadrul Biroului Teritorial de Imigrări, precum și jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi și reprezentanți ai autorităților locale (Registrul Auto Român Vâlcea și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier).

Astfel, au fost legitimate 112 persoane, au fost percheziționate 106 auto și au fost efectuate 39 de testări cu aparatele de testare a concentrației de alcool și droguri. Pentru neregulile constatate în trafic, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 17680 de lei. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 certificate de înmatriculare. 

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea vor continua să acționeze pentru reducerea riscului rutier pe întreg județul.

RECOMANDĂRILE POLIȚIEI VÂLCEA

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea le reaminteşte conducătorilor auto ca în condiţiile unui carosabil umed să adopte un comportament adecvat în trafic și la volan, evitând bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, este absolut necesar să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. 

Un alt fenomen cu care şoferii se pot confrunta în aceste zile este ceaţa. Amintim faptul că toţi conducătorii auto sunt obligaţi, prin lege, ca în asemenea condiţii să utilizeze luminile de întâlnire şi de ceaţă.

Reamintim obligaţia conducătorilor de vehicule să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când apare o situaţie de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Astfel, pentru a face față eficient condițiilor meteo schimbătoare, recomandăm întotdeauna informarea prealabilă despre acestea și echiparea corespunzătoare a vehiculului. Anvelopele de iarnă reprezintă un element esențial în acest sens, asigurând stabilitate și aderență în condiții dificile de drum.