Încă doi braconieri prinși în flagrant la Vâlcea…

În seara zilei de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul…

În seara zilei de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol.

În urma verificărilor efectuate, au depistat în flagrant, pe raza localității Galicea, 2 bărbați de 38 și 55 de ani, din municipiul Râmnicu vâlcea, respectiv oraș Băile Olănești, care pescuiau ilegal și cu unelte neautorizate pe râul Olt.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nedeținerea licenței/autorizației de pescuit pentru nave și ambarcațiuni și pescuitul cu ostia, sulița, țepoaica și cu orice alte unelte înțepătoare sau agățătoare, prin greblare sau harponare, infracțiuni prevăzute de art. 64 lit. ași l din O.U.G. nr. 23/2008 modificată, privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, conform art. 66 din O.U.G 23/2008, au fost confiscate următoarele bunuri: 2 bărci pneumatice, 2 vâsle, 15 plase de pescuit și cantitatea de 8,28 kg de pește din specia caras, roșioară și avat, bunuri cu o valoare de aproximativ 14.000 lei.