Autoritățile din Vâlcea caută soluții pentru redeschiderea Centrului de Permanență Ostroveni

Centrul de Permanență din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu Vâlcea a fost închis, după cum am anunțat…

Centrul de Permanență din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu Vâlcea a fost închis, după cum am anunțat zilele trecute. Situația pare una dificilă, însă autoritățile locale au reacționat și au luat problema în mâini. Deși fondurile pentru acest centru trebuiau alocate de la Ministrul Sănătății, iată că CAS Vâlcea se va ocupa de plata restanțelor către medicii ce și-au desfășurat activitatea acolo și de inițierea procedurilor pentru a redeschide centrul.

Azi, 29 ianuarie 2024, la sediul Consiliului Județean Vâlcea a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, precum și cei ai Instituției Prefectului Județului Vâlcea și ai Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.

Scopul întâlnirii a fost acela de a identifica soluții pentru reluarea activității Centrului de permanență din cartierul Ostroveni din municipiul Râmnicu Vâlcea, suspendare generată de demisia coordonatorului centrului, doctorul Alin Obogeanu.

Astfel, s-a stabilit ca, până cel târziu în data de 31 ianuarie 2024, CAS Vâlcea să efectueze plata restanțelor financiare, pentru lunile octombrie și noiembrie 2023, către medicii de familie care au asigurat permanența în cadrul celor 5 centre de permanență ce funcționează în județul Vâlcea, în urma primirii dispoziției bugetare de la CNAS, dispoziție cu care urmează să fie alimentate conturile CAS Vâlcea. De asemenea, tot până la data de 31 ianuarie 2024, se va efectua și plata lunii decembrie 2023, plată aflată în termenul legal.

În urma discuțiilor de astăzi, s-a convenit, ca reprezentanții CAS Vâlcea și DSP Vâlcea vor să căute soluții în perioada imediat următoare, prin identificarea unor medici de familie care să asigure permanența, astfel încât activitatea Centrului de Permanență din cartierul Ostroveni din municipiul Rm. Vâlcea să fie reluată.