Deputatul Buican: “Autostrada Sibiu-Pitești ne izolează economic”

Recent, președintele PNL Valcea, Cristian Buican, a atras atenția asupra faptului că dezvoltarea infrastructurii rutiere…

Recent, președintele PNL Valcea, Cristian Buican, a atras atenția asupra faptului că dezvoltarea infrastructurii rutiere este vitală pentru economia municipiului și a județului. Deputatul liberal este poate singurul care s-a răzvrătit până acum și a vorbit răspicat despre necesitatea construirii unui drum expres care să lege autostrada de Râmnicu Vâlcea și de mai multe localități ale județului. Din păcate, până acum, în locul drumului expres promis, guvernanții ne-au oferit modernizarea DN73 C, o soluție nefericită, ținând cont că vorbim de un drum cu extrem de multe probleme, restricţionat traficului greu de ani de zile, cu serpentine, pante abrupte, alunecări de teren, printre gospodării de pe dealuri.

„Autostrada Sibiu-Pitești ne izolează economic, însă am un proiect important pentru județul Vâlcea: un drum expres care să unească Tigveni, adică punctul de coborâre cel mai aproape de autostradă, cu municipiul Râmnicu Vâlcea, municipiul Drăgășani și în continuare până la drumul expres Craiova–Pitești. Mă lupt de cinci ani pentru realizarea acestui drum expres. Din păcate, mă lupt singur și nu am primit de la nimeni sprijin din acest județ, nici de la președintele Consiliului Județean, nici de la primarul Râmnicului, nici de la parlamentari alții decât liberali. În primăvara aceasta se finalizează studiul de prefezabilitate. Nu știu dacă voi mai avea posibilitate să influențez decisiv construcția acestui drum, însă îi rog pe toți politicienii din județul Vâlcea care au posibilitatea să influențeze într-un fel construcția acestui drum expres” – a declarat liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.