FOTO. Au început lucrările de renovare și modernizare a Spitalului Vechi din Râmnicu Vâlcea

Vești excelente vin dinspre Spitalul Vechi din municipiul Râmnicu Vâlcea, acolo unde au început lucrările…

Vești excelente vin dinspre Spitalul Vechi din municipiul Râmnicu Vâlcea, acolo unde au început lucrările de renovare și modernizare a clădirilor. Unitatea sanitară menționăm a început să fie construită în 1890, iar de-a lungul timpului i s-au adăugat tot felul de clădiri. Totuși, pavilionul central nu s-a renovat de-a lungul vremurilor, iar de modernizări nici nu s-a mai pus problema. Practic, înainte de începerea lucrărilor actuale, arăta la fel ca în urmă cu jumătate de secol când în acest spital se turna filmul de debut al regizorului Alexandru Tatos, după un scenariu semnat de Ion Băieșu: „Mere roșii”. Acum, Spitalul Vechi va fi renovat și modernizat printr-un proiect al Consiliului Județean Vâlcea, care a obținut fonduri prin Compania Națională de Investiții (CNI). Valoarea totală a investiției este de 97.094.000 lei, din care Ministerul Dezvoltării va asigura 95.737.000 lei, diferența fiind alocată de CJ.

“Ne ținem de cuvânt și cu această investiție! Astăzi, am făcut o vizită scurtă în șantier, pentru gestionarea unor probleme pe care constructorul ni le-a semnalat. Nu am ratat ocazia să îi salut pe colegii de la Serviciul Județean de Ambulanță, pentru că și aici vom continua extinderea lucrărilor de modernizare a clădirii Ambulanței. Revin săptămâna viitoare cu detalii de la toate lucrările pe care le facem la Spitalul Vechi, inclusiv din interiorul clădirilor” – precizează președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Contractul presupune reabilitarea și modernizarea Corpului C5 – clădire de patrimoniu, respectiv secțiile Oftalmologie, Psihiatrie 2, Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, precum și Compartimentul de Psihiatrie Infantilă. Pe lângă lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii, proiectul presupune și dotarea cu mobilier specific a Corpului C5, dar și amenajarea și sistematizarea parcului existent în curtea interioară a Spitalului Vechi.