Nereguli grave descoperite de ISU Vâlcea la o pensiune, un hotel și un restaurant

Au început chiar în ultimele zile ale anului trecut și au continuat până zilele trecute….

Au început chiar în ultimele zile ale anului trecut și au continuat până zilele trecute. Vorbim de controalele inopinate ale inspectorilor de prevenire din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), care au fost trimiși în teren după tragedia de la Ferma “Dacilor”. Potrivit unei informări oficiale, “în timpul verificărilor, personalul specializat a constatat 8.562 neconformități pe linia securității la incendiu sancționate cu 5.555 de avertismente și 2.296 de amenzi, în cuantum de 28.780.206 lei. De asemenea, controalele desfășurate au relevat faptul că 674 dintre obiective funcționau fără autorizație de securitate la incendiu”. 
În județul Vâlcea s-au distins trei cazuri unde s-au constatat încălcări grave ale cerințelor de securitate la incendiu, unde inspectorii ISU au dispus măsura complementară de oprire a funcționării și au aplicat amenzi între 30.000 lei și 100.000 lei. Este vorba despre o pensiune, un hotel și o unitate de alimentație publică. Printre neregulile constatate la cele trei unități din Vâlcea se numără: încălcarea grava a cerinței de securitate la incendiu cu privire la asigurarea lungimii cailor de evacuare; depășirea nr. de niveluri la obiectivele încadrate în gradul 5 de siguranță la foc; neechiparea cu instalații de apărare împotriva incendiilor.

”Întrucât securitatea celor care aleg să își petreacă timpul liber în astfel de locații este primordială, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare și vor viza inclusiv obiective existente în municipii, orașe și comune din țară. Caracterul permanent al activității de apărare împotriva incendiilor, stabilit de lege, poate fi asigurat doar prin implicarea reprezentanților obiectivelor existente la nivel național în respectarea în fiecare moment a măsurilor de siguranță, inclusiv a celor care vizează numărul maxim de utilizatori prevăzuți de lege” – precizează IGSU într-un comunicat de presă.