Adăpost de animale mistuit de flăcări într-o comună din Vâlcea

Zeci de animale au ars de vii într-un incendiu ce a avut loc în această…

Zeci de animale au ars de vii într-un incendiu ce a avut loc în această dimineață de miercuri, 20 martie 2024, în comuna Stoenești. Adăpostul de animale a luat foc din cauza unui calorifer lăsat în priză.

ISU Vâlcea a trimis la fața locului forțe din cadrul Secției de Pompieri Govora, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SAJ. Proprietarii au încercat să stingă incendiul înainte ca pompierii să sosească și s-au ales cu arsuri grave.

“Echipajele operative sosite la fața locului au constatat că incendiul se manifestă la o anexă gospodărească (adăpost de animale). 

Incendiul a fost localizat și lichidat în scurt timp de la sosirea pompierilor militari, în limitele găsite. 

Proprietarii anexei au suferit arsuri la nivelul membrelor superioare si feței, au fost evaluate și monitorizate de către echipajul medical SAJ, ulterior persoana de sex feminin fiind transportată la CPU Horezu. Persoana de sex masculin, care prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare, a refuzat transportul la spital.

A ars: o anexa gospodărească construită din lemn, cu învelitoare din tablă, în suprafață de cca 60 de mp. Animale moarte: două porcine și 60 de pui de găină” – informează ISU Vâlcea.

foto ilustrativ