FOTO. Turist rătăcit după ce a plecat de la Mănăstirea Frăsinei, salvat de Jandarmeria Montană Vâlcea

A plecat de la Mănăstirea Frăsinei și s-a rătăcit în pădure. Incidentul a avut loc…

A plecat de la Mănăstirea Frăsinei și s-a rătăcit în pădure. Incidentul a avut loc ieri, 20 martie 2024, în jurul orei 17:00, când un turist din Gorj, în vârstă de 58 de ani, a plecat spre locul de cazare din Olănești, alegând un drum forestier. Echipajele Jandarmeriei Montane alături de un polițist din cadrul Secției de Poliție Băile Olănești au fost solicitate să intervină, iar misiunea a fost una de succes.

“Turistul, epuizat și speriat, a sunat la numărul de urgență 112, semnalând că s-a rătăcit în timp ce se deplasa de la Frăsinei către stațiunea Băile Olănești, unde era cazat. Acesta a ales un drum forestier și a parcurs aproximativ 7 kilometri, ajungând într-o zonă înconjurată de stânci și pădure, de unde nu știa să găsească un drum principal.

Echipajele de intervenție au reușit să ia legătura telefonică cu turistul și să stabilească un punct de reper. Datorită cunoașterii zonei, forțele de ordine au reușit să-l localizeze într-un timp scurt.

Rezultatul intervenției a fost unul pozitiv, turistul fiind găsit în siguranță și fără a necesita îngrijiri medicale. Ulterior evenimentului, acesta a declarat jandarmilor vâlceni că va fi mai precaut și nu va mai merge pe trasee necunoscute pentru a evita situații similare în viitor” – informează Jandarmeria Vâlcea.