Bursa zvonurilor, la Vâlcea / 21 martie 2024

PNL s-a scindat la Vlădești! Pierd primari pe bandă rulantă, dar mai pierd și oameni…

PNL s-a scindat la Vlădești! Pierd primari pe bandă rulantă, dar mai pierd și oameni valoroși din cauza unor greșeli politice puerile. La Vlădești situația este tensionată în PNL, după ce s-a luat decizia de a-l pune candidat pentru funcția de primar tocmai pe Sorin Ghiță, cel care le-a trădat încrederea liberalilor în 2020. Toată lumea știe că Ghiță își vede propriul interes și cam atât, nimeni nu contează în rest. Iar candidatura lui din partea PNL nu a făcut decât să-i îndepărteze pe liberalii din Vlădești care au muncit în ultimii aproape 4 ani de zile să țină partidul la suprafață, într-un fief pesedist. Acum, să fim sinceri, actualul primar este greu de învins, dacă nu imposibil, dar chiar și așa să te prezinți la alegeri cu o “fosilă” electorală… Sunt zvonuri că, în scurt timp, la PNL Vlădești va rămâne doar umbra lui Ghiță… 

Încă un polițist în politică! Și rămânem tot la Vlădești, acolo unde se zvonește că aceiași liberali ar vrea să-l promoveze pe lista de consilieri locali pe nimeni altul decât pe Dumitru “Mitică” Dărăban, fostul inspector șef al IPJ Vâlcea. Un personaj controversat în județ, cunoscut cu precădere în mediul silvic, mai ales pentru legăturile lui cu diferiți patroni de firme de exploatare forestieră. Un tip lipsit de carismă, un necunoscut pentru electorat pentru că nici ca inspector șef nu s-a remarcat cu nimic, care în mod cert va aduce puține, spre deloc, voturi pentru partid. 

Incertitudine la Dreapta Unită, în Vâlcea! O alianță care la Vâlcea refuză să funcționeze. Efectiv cei de la Forța Dreaptă nu reușesc să se înțeleagă cu USR, iar pe zi ce trece este tot mai evidentă ruptura. Nici împreună nu vor să fie văzuți și nici proiecte politice comune nu au. Cea mai importantă decizie pe care liderii FD, PMP și USR trebuie să o ia este legată de candidatul pentru funcția de primar la municipiu. Numai că, ce să vezi?!, useristul Gheorghiu respinge orice negociere, fiind hotărât să intre în luptă împotriva lui Gutău, indiferent dacă FD și PMP sunt de acord. Pe de altă parte, Forța Dreptei l-ar avea drept candidat pe fostul primar Romeo Rădulescu, despre care se tot spune că va face pasul în spate pentru a-l susține pe Virgil Pîrvulescu. În altă ordine de idei, și ținând cont și de conjunctura din interiorul Dreptei Unite, în acest moment, o alianță dintre PNL, AUR și Dreapta Unită, așa cum tot solicită liderul liberal Vâlcea, este extrem de greu de realizat. Useristul Andrei Gheorghiu, care este ahtiat după funcții și vrea să candideze pentru absolut orice, nu se va da la o parte pentru a-l susține pe Pîrvulescu. Nici Mocanu de la AUR nu renunță la candidatură, așa cum o tot spune în spațiul public. Ca urmare, unirea dreptei (opoziției) împotriva lui Gutău este un mare fâs la momentul actual. Conjunctura actuală îi convine de minune actualului primar! 


N.R.: O rubrică plină de “picanterii”, dar informațiile trebuie luate sub beneficiu de inventar. Rubrica este un pamflet, tratați-o ca atare.