VIDEO. Incendiu de vegetație la Ionești, aproape de o stație de sortare

Patru hectare de teren au fost afectate în urma unui incendiu de vegetație uscată. Incidentul…

Patru hectare de teren au fost afectate în urma unui incendiu de vegetație uscată. Incidentul a avut loc la Ionești, chiar în apropierea unei stații de sortare. Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit prompt, reușit să limiteze incendiul și să stingă flăcările la 15 metri de gardul societății comerciale. În ultimele zile, angajații ISU Vâlcea s-au confruntat cu zeci de incendii de vegetație.

“Având în vedere numărul tot mai mare al incendiilor de vegetație uscată, solicităm autorităților locale și cetățenilor să manifeste maximă responsabilitate în acțiunile pe care le întreprind pentru prevenirea unor astfel de evenimente, să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii acestora, să realizeze acele fâșii arate în apropierea drumurilor de acces astfel încât țigările nestinse aruncate la întâmplare să nu mai fie surse de aprindere și să nu aprindă cu intenție vegetația uscată, deoarece acest lucru este INTERZIS.

Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94, alineatul (1), litera n, din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice” – precizează ISU Vâlcea.