FOTO/VÂLCEA. Aproape 500 de hectare de teren, 3 case și 9 anexe, afectate de incendiile de vegetație din ultimele 3 zile

Incendiile de vegetație cauzează adevărate dezastre ecologice, iar în Vâlcea lucrurile au luat-o razna în…

Incendiile de vegetație cauzează adevărate dezastre ecologice, iar în Vâlcea lucrurile au luat-o razna în ultima perioadă. Sper exemplu, weekend-ul trecut, pompierii militari vâlceni au intervenit la 27 de incendii de vegetație, fiind afectată o suprafață de aproape 500 de hectare de teren. De asemenea, 3 case și 9 anexe gospodărești au fost cuprinse de flăcări.

“În ultimele 72 de ore echipajele de pompieri au fost solicitate pentru stingerea a 27 de incendii de vegetație uscată (în medie 9/zi), în localitățile Grădinari, Copăceni, Ionești (2), Drăgășani (2), Oteșani (3), Măldărești, Zătreni (2), Dăești, Grădiștea, Sinești, Mitrofani, Șirineasa, Bălcești, Băbeni, Orlești, Fârtățești (2), Grădiștea, Cernișoara, Berbești, Măciuca și Prundeni. Au ars aproximativ 485 de ha de vegetație uscată și litieră (pădure de foioase), 3 case, 9 anexe gospodărești și 1000 de mp de viță de vie, iar o persoană a fost transportată la spital în urma intoxicării cu fum.

Cu incendiile de vegetație nu e de joacă!
Dacă oamenii ar înțelege să nu dea foc vegetației, nu s-ar ajunge la pierderea de vieți sau la distrugerea de bunuri!
În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. În condiții de vânt puternic, astfel de situații pot deveni delicate mai ales dacă în zona câmpurilor arzânde se află locuințe” – informează maior Albinaru Sorin, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

Trei case au ars la Mădulari din cauza unui incendiu de vegetație

Cea mai gravă situație s-a înregistrat la Mădulari, acolo unde incendiul de vegetație s-a extins la o gospodării. S-a întâmplat sâmbătă, în jurul orei 14.00, iar la sosirea echipajelor operative ale ISU Vâlcea ardeau generalizat 3 case bătrânești și mai multe anexe gospodărești. Cele 3 gospodarii la care se manifesta incendiul erau nelocuite și foarte apropiate. După 4 ore de eforturi, militari au localizat și lichidat incendiul, în limitele găsite.