VIDEO. Constantin Rădulescu anunță: “Vâlcea, mai aproape de medicina viitorului!”

Fonduri de pe 1,9 milioane euro pentru digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și a…

Fonduri de pe 1,9 milioane euro pentru digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și a Spitalului Mihăești, spune președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Este vorba despre o adevărată digitalizare a medicinei, care le va ajuta pe cadrele medicale să monitorizeze mult mai eficient pacienții. De asemenea, prin portalurile ce se vor crea, vâlcenii pot avea acces mult mai ușor la analizele lor, la diferite investigații medicale, dar și la programări.

“Astăzi, de Buna Vestire, am primit o veste bună: două proiecte pentru digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și a Spitalului de Pneumoftiziologie <Constantin Anastasatu> Mihăești au fost aprobate la finanțare, prin PNRR.

Cele circa 1,9 milioane euro, fonduri europene aprobate (aproximativ un milion euro pentru SJU Vâlcea și 880.000 euro pentru Mihăești), vor aduce cele două unități medicale mai aproape de medicina viitorului, prin achiziționarea de echipamente IT (calculatoare, servere, imprimante etc.) și de rețea, dar și de aplicații software, care vor reduce timpii alocați monitorizării și înregistrării, în sistem, a informațiilor despre pacienți și nu numai.

Este vorba de aplicații mobile dedicate medicilor (pentru monitorizarea pacienților); portale medicale pentru pacienți (programări, rezultate analize, acces dosar medical etc.); aplicații de management al documentelor, dar și de alte aplicații necesare ușurării muncii personalului administrativ (pontaj, e-factura etc.)

Pe lângă acestea, la Mihăești, vor mai fi achiziționate: o componentă de telemedicină; un modul de monitorizare a infecțiilor nosocomiale, un modul de radiologie, precum și un modul tablou de bord (analiză date medicale și financiare).

Implementarea celor două proiecte va duce județul Vâlcea mai aproape de medicina europeană, standard de performanță pe care ne dorim să îl avem în toate spitalele vâlcene” – a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.