Deputatul vâlcean Marian Lazăr (USR), inițiativă legislativă pentru sprijinirea persoanelor născute cu handicap

O inițiativă legislativă lăudabilă a deputatului USR Vâlcea Marian Ion Lazăr, alături de colegii săi…

O inițiativă legislativă lăudabilă a deputatului USR Vâlcea Marian Ion Lazăr, alături de colegii săi din Galați și Tulcea – Bogdan Rodeanu și Eugen Terente, care, odată adoptată, vine în sprijinul persoanelor născute cu handicap. Aceștia din urmă vor putea beneficia de pensie de invaliditate chiar dacă nu au contribuții la fondul de asigurări sociale. Asta pentru, să fim sinceri, o persoană născută cu handicap grav nu se poate integra pe piața muncii.

“Punctul esenţial al acestui proiect este acordarea dreptului la pensie de invaliditate persoanelor cu dizabilități, fără a fi necesară o contribuție prealabilă la fondul de asigurări sociale. Această măsură este destinată sprijinirii persoanelor ale căror dizabilități generează incapacități de muncă ireversibile. Este o inițiativă care își propune să corecteze disparitățile flagrante din actualul sistem de pensii din România. În contextul creșterii costurilor de viață, persoanele cu handicap se numără printre cele mai vulnerabile grupuri, fiind adesea nevoite să trăiască cu o indemnizație insuficientă, de numai 598 de lei, sumă considerabil inferioară nivelului necesar pentru un trai decent!

În prezent, sunt persoane cu diverse dizabilităţi care, după împlinirea vârstei de 18 ani, nici măcar acea indemnizaţie nu o mai primesc, lucru total nedrept. Prin adoptarea acestei inițiative legislative, ne propunem să garantăm că nicio persoană cu handicap grav nu este lăsată în urmă și că toți cetățenii au parte de condiții de viață echitabile și oportunități egale” – susține deputatul USR Vâlcea Marian Ion Lazăr.