VÂLCEA. Hoț reținut după ce a fost prins în trafic fără permis

Oprit în trafic pentru un control de rutină, un tânăr de 20 de ani a…

Oprit în trafic pentru un control de rutină, un tânăr de 20 de ani a fost reținut de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Și nu numai pentru asta! Oamenii legii au descoperit că acesta furase combustibil din vehiculele aflate pe proprietatea unei societăți comerciale.

Incidentul a avut loc în localitatea Sinești, pe DJ 605 A, când autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani, din localitatea Cernișoara, a fost depistat în trafic. Pasager era un alt tânăr de 19 ani, din localitatea Grădiștea, care ar fi fost complice la furt.

“În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că șoferul nu posedă permis de conducere valabil, fiindu-i întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, s-a stabilit că cei doi ar fi sustras și cantitatea de 400 de litri de motorină, din mai  multe autovehicule care se aflau staționate în parcarea unei societăți comerciale din localitatea Tomșani, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Polițiștii efectuează cercetări și pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În baza probatoriului administrat, față de tânăr s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în  Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în cadrul unui dosar penal, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu” – informează IPJ Vâlcea.

foto ilustrativ