Bursa zvonurilor, la Vâlcea / 10 aprilie 2024

Ghici cine se bagă puternic în lupta pentru Primăria Băile Govora? Și nu ca și…

Ghici cine se bagă puternic în lupta pentru Primăria Băile Govora? Și nu ca și candidat, ci ca susținător feroce al actualului primar. De altfel, se aude că aceasta a fost, în realitate, artizana transferului edilului Mateescu de la PNL la PSD. Acum nu că le-am da crezare neapărat, dar gurile rele din județ cârcotesc despre faptul că poate ar exista același interes și la Băile Govora cum a fost și este în continuare la Băile Olănești. Greu de crezut însă că primarul Mateescu va tolera așa ceva!

Candidatul PSD la Bujoreni, datorie la bugetul local. Trebuie să ai obrazul foarte gros să te duci în fața cetățenilor și să le ceri votul de a ajunge în fruntea administrației publice locale din Bujoreni când tu ai o datorie de peste 28 de miliarde lei vechi la bugetul local. Silviu Zaharia, omul pe care PSD îl trimite, din inconștiență, în lupta electorală nu și-a mai plătit taxele din anul 2018. Și atunci ne întrebăm: păi dacă, dintr-o gravă eroare, ar ajunge primar, și-ar șterge cu buretele datoria? Cât despre magazinul pe care îl deține lângă școala din Gura Văii (apropo, autoritățile chiar nu se sesizează că în incinta unei unități de învățământ se vinde alcool și tutun?), surse bine informate ne spun că Zaharia nu ar fi avut niciodată autorizație de funcționare, ar fi construit fără documente și cu toate acestea este protejat de toate instituțiile de control. De ce? Habar nu avem, dar vom încerca să aflăm!

Cazan îndepărtat de la șefia PNL Băile Olănești. Grig Chiroiu, zis și Pupăză, este noul lider al liberalilor din stațiunea menționată și candidat la funcția de primar. Președinte al acestei organizații a fost, până acum, deputatul Laurențiu Cazan, cel care ocupă și funcția de secretar general al PNL Vâlcea. Acum, nu știm dacă are vreo legătură sau nu, dar, fie vorba între noi, sunt zvonuri care dau ca sigură o stare de tensiune la vârful organizației județene a PNL. Și dacă privim cu atenție anumite semnale din presă și din postările de pe rețelele de socializare, este greu de crezut că “bomba” nu va izbucni în curând. Și apropo de Laurențiu Cazan… centrul medical de la Pietrari prezentat pe pagina sa de FB este construit de firma unuia dintre dușmanii de moarte ai șefului său de partid. O informație așa de nuanță! O fi fost intenționat promovat acest proiect sau a fost o eroare regretabilă?

La Pedagogic se cere demisia directorului. De mai bine de un an, Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea se află în atenția comunității din cauza scandalurile și a bătăilor dintre elevi. Sunt câteva “elemente” perturbatoare în această școală ce nu pot fi ținute sub control și care au creat o stare de tensiune justificată. Părinții au ajuns să-și trimită cu teamă copiii la școală, iar acest aspect este extrem de îngrijorător. După ultimul incident din Pedagogic, când un elev s-a ales cu bazinul fracturat după ce a fost agresat de un coleg în sala de clasă, mai mulți părinți ne-au contactat și ne-au întrebat de ce nu este demisă conducerea liceului. Oamenii spun că ar fi cazul unei schimbări, pentru că actualii directori sunt depășiți de situație. Și nu-i putem contrazice!

N.R.: O rubrică plină de “picanterii”, dar informațiile trebuie luate sub beneficiu de inventar. Rubrica este un pamflet, tratați-o ca atare.