VIDEO. La Vâlcea se vor construi trei noi clădiri de spital. Vezi unde!

Fără îndoială, în ultimii ani, Consiliul Județean Vâlcea a investit în sănătate. Cei care afirmă…

Fără îndoială, în ultimii ani, Consiliul Județean Vâlcea a investit în sănătate. Cei care afirmă că se fac lucruri doar în campanie electorală sunt doar cârcotașii, care refuză să vadă realitatea și care au interese strict politice. S-au modernizat clădiri, s-a dat startul la reabilitarea Spitalului Vechi, s-au achiziționat foarte multe echipamente medicale de ultimă generație, cam în toate secțiile SJU Vâlcea, s-au construit clădiri de spital și se vor mai face multe altele. Conducerea Consiliului Județean Vâlcea a anunțat azi, 25 aprilie 2024, că se vor mai ridica alte edificii destinate actului medical în județul nostru.

“În ședința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea de joi, 25 aprilie 2024, am aprobat documentațiile tehnico-economice a trei proiecte importante pentru modernizarea infrastructurii de sănătate din județul Vâlcea.

Este vorba de trei clădiri noi de spital, ce se vor construi la SJU Vâlcea (Spitalul Nou și Maternitate) și la Spitalul din Mihăești.

La Spitalul Nou din Râmnic, avem finalizată o nouă clădire de spital, și vom mai construi un nou imobil, cu 3 etaje, unde vor fi amenajate două blocuri operatorii, cu 9 săli de operație, un proiect în valoare de cca 7,2 milioane euro.

La Maternitate, vom construi o clădire nouă de ambulatoriu, cu 3 etaje, în care vor funcționa 8 cabinete medicale cu spații auxiliare. Proiectul, în valoare de cca 4,4 milioane euro, mai cuprinde și dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanță.

De asemenea, la Spitalul de Pneumoftiziologie <Constantin Anastasatu> Mihăești, ambulatoriul existent se va reabilita și va fi extins cu un nou corp de clădire (cu o suprafață de cca 1.000 mp), dotat cu mobilier și aparatură medicală de ultimă generație. Valoarea proiectului se ridică la cca 4 milioane euro.

Pentru implementarea acestor proiecte, vom accesa axele de finanțare europeană din domeniul sănătății, imediat ce acestea vor fi deschise.

Facem tot ce ține de noi, cu bună-credință, pentru ca vâlcenii să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate și adaptate nevoilor lor” – declară președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.