FOTO. CJ Vâlcea modernizează drumul către Mănăstirea Arnota!

Vâlcea este cu adevărat o comoară a României, bogată în mănăstiri cu o istorie profundă…

Vâlcea este cu adevărat o comoară a României, bogată în mănăstiri cu o istorie profundă și peisaje care par desprinse din basme. Dezvoltarea turismului monahal în această regiune are un potențial imens, nu doar pentru economia locală, ci și pentru promovarea patrimoniului cultural și spiritual.

Conducerea Consiliului Județean Vâlcea a făcut pași importanți în această direcție, modernizând infrastructura rutieră ce leagă aceste lăcașe de cult de restul județului și țării. Îmbunătățirea drumurilor nu doar că facilitează accesul pentru pelerini și turiști, ci și contribuie la siguranța și confortul călătoriei lor.

Zilele trecute, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că un alt drum, să îi spunem monahal, se modernizează. Este vorba despre drumul ce duce către Mănăstirea Arnota.

“Am fost la Costești, unde colegii de la RAJDP au finalizat lucrările de modernizare pe un sector din DJ 646.

Lucrările au constat în turnarea unui covor asfaltic de 1,5 km și amenajarea de rigole carosabile din zona Mănăstirii Bistrița, către Mănăstirea Arnota.

Este vorba despre o porțiune de drum care nu a fost niciodată asfaltată și care astăzi este modernizată, cu rigole carosabile, acces la proprietăți și marcaj rutier.

Kilometru cu kilometru, vom moderniza si acest drum județean de la un capăt la altul, astfel încât vâlcenii să poată circula în cele mai bune condiții” – spune președintele Rădulescu.