Polițist din Vâlcea, cercetat disciplinar în urma unui incident electoral

Incidentul a avut loc zilele trecute, la Drăgășani! Bătălia electorală din cel de-al doilea municipiu…

Incidentul a avut loc zilele trecute, la Drăgășani! Bătălia electorală din cel de-al doilea municipiu al județului Vâlcea este acerbă. Sondajele arată că lupta este foarte strânsă, iar rezultatele sunt imprevizibile, fiecare vot fiind crucial în determinarea câștigătorului. De aici și atmosfera extrem de tensionată!

Din păcate, în centrul celui mai recent scandal izbucnit la Drăgășani se află un polițist. Potrivit unui clip postat pe rețelele de socializare, ar fi vorba de agentul de poliție Voiculescu Robert, încadrat în comuna Ștefănești, care s-ar fi urcat la volanul unui autoturism marca Ford ce nu avea plăcuțe de înmatriculare. Martorii spun că acesta ar fi încercat să rupă afișele unor anumiți candidați la funcția de primar al orașului Drăgășani.
“În cartierul Zlătărei, lângă panoul de afișaj electoral se afla o mașină fără plăcuțe de înmatriculare, din care a coborât un domn care a început să rupă afișele electorale de pe panoul respectiv. Fapt pentru care am plecat în urmărirea mașinii. Această urmărite a avut loc o distanță de aproximativ 15 km pe drumurile publice și nu numai, până în comuna Ștefănești, sat Șerbănești, moment în care mașina respectivă a fost parcată în curtea unui cetățean. Un echipaj de poliție a sosit la fața locului și a constatat următoarele: mașina în cauză care a circulat pe drumurile publice fără plăcuțe de înmatriculare îi aparține agentului de poliție Robert Voiculescu, persoană care se presupune că ar fi fost șoferul acesteia pe tot parcursul drumului. Cel mai probabil, acesta a vrut să își ajute soția care este candidat pe lista de consilieri a PSD Drăgășani” – povestesc două persoane, o femeie și un bărbat, în clipul postat pe Facebook.

Evident că nu puteam publica acest articol fără punctul de vedere al Inspectoratului de Poliției Județean (IPJ) Vâlcea, care ne-a transmis că nu se confirmă ruperea afișelor electorale, însă pe numele agentului de poliție s-a deschis o anchetă disciplinară și contravențională.


“În urma apariției în spațiul public a unor imagini ce surprind un agent de poliție aflat în timpul liber, în proximitatea unui panou electoral din municipiul Drăgășani și ulterior, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe drumurile publice, fără a avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare, la data de 30 mai a.c., conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea a dispus declanșarea de verificări în vederea stabilirii situației de fapt, pentru aplicarea măsurilor care se impun.

În urma cercetărilor efectuate la locul amplasării afișelor în cauză, derulate de o echipă mixtă formată din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Drăgășani și Biroului Control Intern, s-a constatat că nu au fost distruse, deteriorate, degradate afișe electorale și nu au fost realizate acțiuni care să se încadreze în prevederile Legii nr. 115/2015, respectiv distrugere de afișe electorale.

În ceea ce privește respectarea normelor rutiere și a celor de conduită etică și de deontologie profesională, vă informăm că vor fi dispuse măsuri de natură disciplinară și contravențională față agentul de poliție în cauză” – ne transmite IPJ Vâlcea.