FOTO. Turiști evacuați dintr-o pensiune de la Ocnele Mari, după ce o bucătărie a luat foc

În această noaptea, la Ocnele Mari, un incendiu a izbucnit în bucătăria aflată în proximitatea…

În această noaptea, la Ocnele Mari, un incendiu a izbucnit în bucătăria aflată în proximitatea unei pensiuni. Din cauza pericolului de propagare a focului, a fost necesară evacuarea imediată a celor 11 turiști și 3 angajați care se aflau cazați. Din fericire, nu au fost raportate victime, iar echipele de intervenție ale ISU Vâlcea au acționat prompt pentru a limita extinderea incendiului și pentru a asigura siguranța tuturor celor implicați. Autoritățile investighează cauzele incidentului.

“Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, cu puțin timp în urmă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o bucătărie aflată în proximitatea unei pensiuni, în incinta ștrandului Ocnele Mari.
S-au deplasat de urgență la locul solicitării forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ.
Echipajele operative sosite la fața locului au constatat că arde violent acoperișul bucătăriei și un număr de 14 persoane din pensiune s-au autoevacuat (11 turiști și 3 angajați, toți adulți). Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.
În interiorul bucătăriei erau 5 butelii, care au fost evacuate de pompierii militari.
Incendiul a fost localizat și lichidat în scurt timp de la sosirea pompierilor militari, în limitele găsite.
Au ars acoperișul bucătăriei (70%),
interiorul și bunurile existente (inclusiv electrocasnice), în proporție de 90% pe o suprafață de circa 40 mp” – informează ISU Valcea.