15 milioane de euro pentru modernizarea transportului public în comun la Călimănești

Primarul stațiunii Călimănești, Florinel Constantinescu, împreună cu Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia,…

Primarul stațiunii Călimănești, Florinel Constantinescu, împreună cu Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, au semnat un contract de finanțare în valoare de 15 milioane de euro pentru modernizarea transportului public în comun. Proiectul include achiziționarea a 4 autobuze electrice, a unui număr semnificativ de biciclete și a unor sisteme de închiriere a acestora. Acestea vor fi amplasate în Jiblea Nouă, în zona Mănăstirii Turnu și în Căciulata.

De asemenea, se vor instala 6 stații de încărcare pentru autobuzele electrice și se vor moderniza străzile Gării, Oltului, Barajului, Ana Ipătescu, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Pieței, Horia, Aurel Vlaicu și Mircea cel Bătrân. Proiectul mai prevede modernizarea a 23 de stații de autobuz și amenajarea de piste pentru biciclete.

“Zilele trecute, am semnat alături de Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, contractul de finanțare a proiectului <Achiziția de mijloace de transport, dezvoltarea, extinderea și modernizarea infrastructurii necesare pentru o utilizare conformă a transportului public>. Evenimentul a avut loc la sediul ADR Sud-Vest Oltenia din Craiova.

Realizarea acestui proiect are ca obiective: achiziționarea a 4 autobuze electrice, achiziționarea unui număr important de biciclete și sisteme de închiriere și amplasarea lor în Jiblea Nouă, în zona Mănăstirii Turnu și în Căciulata, amplasarea a 6 stații de încărcare pentru autobuze electrice, modernizarea străzilor Gării, Oltului, Barajului, Ana Ipătescu, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Pieței, Horia, Aurel Vlaicu, Mircea cel Bătrân, modernizarea a 23 stații autobuz și amenajarea pistelor de biciclete pe străzile: Oltului, Barajului și în zona Mănăstirii Turnu.

Continuăm proiectele de dezvoltare echilibrată a tuturor localităților din stațiunea Călimănești” – anunță Florinel Constantinescu, primarul orașului Călimănești.