FOTO/UPDATE. Proteste la sediul PNL Vâlcea! Adepții lui Pîrvulescu se revoltă!

UPDATE 2: În fața sediului PNL Vâlcea și-au făcut apariția și jandarmii, care i-au luat…

UPDATE 2: În fața sediului PNL Vâlcea și-au făcut apariția și jandarmii, care i-au luat la întrebări pe protestatari. Manifestarea nu este autorizată, motiv pentru care forțele de ordine le-au cerut protestatarilor să plece.

UPDATE: Protestul a început la sediul PNL Vâlcea. Circa 20 de persoane, “înarmate” cu pancarte pichetează pe strada Carol I, cerând demiterea conducerii județene. Evident că nu sunt membri marcanți ai PNL, nu sunt liberali cu ștate vechi în partid. Ci sunt câteva persoane (nu știm nici măcar dacă toate au carnet de partid) care nu sunt conștiente de penibilul situației.

Răzvrătire în PNL Vâlcea după ultimele decizii ale Biroului Politic Județean, când s-a hotărât demiterea lui Virgil Pîrvulescu din funcția de președinte al organizației municipale și dizolvarea BPL. În acest context, se anunță proteste începând de azi, 9 iulie 2024 și până vineri, 12 iulie 2024, în fața sediului partidului.

Situația tensionată din PNL Vâlcea a escaladat după deciziile Biroului Politic Județean. Membrii PNL din Râmnicu Vâlcea au sfidat deschis hotărârile conducerii județene, organizându-și propriile ședințe și alegându-și un președinte interimar diferit de cel impus. Deși liderii județeni au hotărât ca Laurențiu Cazan să preia atribuțiile de președinte interimar până la organizarea alegerilor interne, membrii organizației municipale l-au desemnat pe Nicușor Bocșe pentru această funcție. De remarcat că acesta din urmă semnează documente oficiale ca președinte interimar al PNL Râmnicu Vâlcea, precum informarea transmisă către Primăria Râmnicu Vâlcea (vezi foto jos) în care este anunțat protestul ce începe azi, 9 iulie. Această acțiune subliniază diviziunile și tensiunile interne din partid, demonstrând un dezacord semnificativ între organizația locală și cea județeană a PNL.

Încuietoare schimbate, proteste anunțate…

Conducerea PNL Vâlcea a reacționat cu măsuri drastice la răzvrătirea colegilor de la organizația municipală, care au ignorat deciziile Biroului Politic Județean. În urma acestei situații tensionate, liderii liberali vâlceni au schimbat încuietorile de la sediul PNL Râmnicu Vâlcea, lăsând revoltații fără acces la sediu. Membrii organizației municipale, nemulțumiți și excluși din sediu, au amenințat că vor merge la București pentru a informa conducerea centrală a partidului și pentru a depune documentele pe care ei le consideră conforme cu statutul partidului. De asemenea, aceștia au declarat că vor iniția acțiuni în instanță și vor picheta sediul partidului în semn de protest. Protestele încep azi, așa cum spuneam, de la ora 17.30 la 18.30 urmând să aibă loc o manifestare în fața sediului PNL Vâlcea. Astfel de pichetări vor avea loc zilnic, până vineri.
Vom reveni cu imagini de la proteste!