VIDEO. Momentul în care ursul atacă un bărbat pe Transfăgărășan

Imagini cu doi bărbați care hrănesc urșii pe Transfăgărăşan, iar unul dintre ei este atacat…

Imagini cu doi bărbați care hrănesc urșii pe Transfăgărăşan, iar unul dintre ei este atacat de animalul sălbatic, au devenit virale, azi, 10 iulie 2024, pe rețelele de socializare. Cei doi indivizi, care coborâseră dintr-o maşină parcată pe marginea drumului, au aruncat mâncare către animalul sălbatic şi s-au fotografiat cu el. La un moment dat, ursul a devenit agresiv şi l-a atacat pe unul dintre ei.

Cel mai probabil era vorba despre o ursoaică, pentru că în imediata apropiere se vede un pui de urs, pe care bărbatul atacat încerca să-l momească cu mâncare. Deseori ursoaicele cu pui reacționează agresiv, iar încercarea de hrănire este un gest necugetat, ce poate avea urmări tragice. La un moment dat, ursul îl atacă pe unul dintre bărbați, care cade pe jos, însă animalul fuge, speriindu-se de claxoanele mașinilor care trec.

După plăcuțele de înmatriculare ale mașinii, cei doi bărbați coborâți să hrănească urșii ar fi ucraineni. Se poate vedea în imagini și un autoturism cu numere de înmatriculare din Vâlcea, vâlcenii privind câteva momentele scena, iar apoi plecând mai departe.

Internauții susțin că imaginile sunt chiar din luna iulie, iar acest incident nu face decât să întărească decizia autorităților de a-i reloca pe urșii care ies în stradă pe Transfăgărășan.