Deputatul Lazăr (USR Vâlcea): “Fondurile din PNRR sunt esențiale pentru a acoperi deficitul bugetar creat de guvernarea Ciolacu”

România și accesarea fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un subiect tabu…

România și accesarea fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un subiect tabu pentru actuala coaliție de guvernare. Deputatul USR Vâlcea Marian Ion Lazăr se arată îngrijorat, într-o postare pe rețelele de socializare, în privința faptului că România întâmpină dificultăți în implementarea și utilizarea acestor fonduri prin PNRR. Asta în condițiile în care multe țări europene au reușit să acceseze și să utilizeze eficient fondurile puse la dispoziție prin PNRR pentru a-și relansa economiile și a investi în dezvoltarea infrastructurii, digitalizării, sănătății și educației. La noi, crede deputatul Lazăr, birocrația excesivă, lipsa unor proiecte bine pregătite, instabilitatea politică și incapacitatea guvernanților PSD – PNL sunt principalele cauze pentru lipsa utilizării în integralitate a fondurilor vitale pentru dezvoltarea țării.

“În timp ce majoritatea ţărilor europene profită din plin de banii din PNRR şi fac investiţii pentru a-şi relansa economiile locale şi a se dezvolta, România continuă să bată pasul pe loc şi să nu încaseze niciun ban, deşi are la dispoziţie zeci de miliarde de euro!

Perioada de implementare a PNRR a ajuns la jumătate, iar până acum trebuia să avem rezultate tangibile, însă singurele lucruri pe care le vedem sunt nepăsarea şi incompetenţa comasaţilor PSD-PNL. Din cele 5 cereri de plată pe care trebuia să le depună ţara noastră până în momentul de faţă, au fost depuse doar trei şi s-au încasat doar două dintre ele!

Până la sfârşitul anului ar trebui ca România să beneficieze de peste 20 de miliarde de euro din PNRR, dar şansele ca acest lucru să se întâmple sunt minime, deoarece reformele cerute nu sunt nici pe departe realizate, iar interesul PSD-PNL ca acest lucru să se întâmple este inexistent. Fondurile din PNRR sunt esențiale pentru a acoperi deficitul bugetar creat de guvernarea Ciolacu și pentru a finanța proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii și alte inițiative strategice” – susține deputatul USR Vâlcea Marian Ion Lazăr.