CJ Vâlcea investește în dotarea a 28 de laboratoare de știință din județ cu tehnologie digitală de ultimă generație

Consiliul Județean (CJ) Vâlcea a semnat ieri un nou contract important pentru dotarea a 28 de laboratoare de știință din școlile și liceele din județ cu tehnologie digitală de ultimă generație. Valoarea contractului este de 175.800 euro. Această inițiativă face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a unităților de învățământ din județ, împărțit în mai multe loturi, fiecare cu obiective specifice pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Astfel, laboratoarele vor fi echipate cu echipamente și resurse digitale avansate, menite să îmbunătățească experiența de învățare a elevilor și să stimuleze interesul acestora pentru disciplinele științifice. Țelul președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, este acela de a sprijini educația și de a pregăti elevii pentru cerințele pieței muncii din secolul în care trăim, prin accesul la resurse educaționale de calitate.

“Un nou pas important pentru modernizarea educației în județul Vâlcea! Am semnat încă un contract pentru un nou lot de echipamente digitale pentru laboratoare de știință, în cadrul proiectului <Dotarea cu mobilier și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar la nivelul Județului Vâlcea>.

Prin acest contract, în valoare de aproximativ 175.800 euro, vom echipa 28 de laboratoare de știință din școlile și liceele din județ cu tehnologie digitală de ultimă generație. Laboratoarele vor beneficia de:

➢ Table interactive
➢ Laptopuri
➢ Sisteme de sunet
➢ Camere de videoconferință
➢ Imprimante multifuncționale
➢ Scanere de documente
➢ Alte dispozitive și echipamente tehnologice: routere, unități de stocare, videoproiectoare, microscoape digitale, softuri educaționale, filme didactice și multe altele.

Termenul de livrare este de maxim 90 de zile, iar acest pas face parte dintr-un proiect mai amplu, cu o valoare totală de aproximativ 7 milioane de euro.

Investim în viitorul copiilor noștri și în pregătirea lor pentru o lume din ce în ce mai digitalizată!” – precizează președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.