Investiție majoră la Spitalul TBC Mihăești: Echipamente de neutralizare a deșeurilor infecțioase și diagnosticare a infecțiilor nosocomiale

Consiliul Județean (CJ) Vâlcea a realizat o investiție importantă la Spitalul TBC din Mihăești, achiziționând echipamente moderne pentru gestionarea deșeurilor infecțioase și diagnosticarea infecțiilor nosocomiale. Este vorba despre un sistem de neutralizare a deșeurilor infecțioase, ce este esențial pentru tratarea și eliminarea în siguranță a deșeurilor medicale periculoase, reducând riscurile de contaminare și protejând personalul medical, pacienții și mediul înconjurător, precum și de un echipament de diagnostic molecular (RT-PCR), destinat detecției și diferențierii infecțiilor nosocomiale, care ajută la identificarea precisă și rapidă a agenților patogeni, permițând personalului medical să ia măsuri eficiente pentru prevenirea și controlul infecțiilor spitalicești.

“În urmă cu două zile, am semnat contractul pentru construirea unei noi clădiri de ambulatoriu, la Spitalul TBC Mihăești.

Nu doar reabilităm și construim clădiri noi de spital, le și dotăm cu aparatură medicală de ultimă generație, fiindcă ne dorim ca pacienții vâlceni să aibă parte de cea mai bună îngrijire medicală.

Investim aproape 1 milion de euro, din fonduri europene, pentru dotarea spitalului din Mihăești cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Astăzi (11 septembrie – n.r.) am semnat, cu reprezentanții firmelor care au câștigat licitațiile, două din cele șapte contracte de furnizare a echipamentelor prevăzute în acest proiect.

Este vorba despre un sistem de neutralizare a deșeurilor infecțioase (în valoare de cca 300.000 euro) și un echipament de diagnostic molecular (RT-PCR), detecție și diferențiere a infecțiilor nosocomiale (cca 100.000 euro).

În cel mult 60 de zile, cele două echipamente vor ajunge la spitalul din Mihăești.

Ne-am propus să avem cele mai moderne spitale din regiune și vom continua să investim în sănătate, un domeniu prioritar pentru noi” – precizează președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.