OFICIAL! Stare de alertă la Drăgășani!

Autoritățile vâlcene au luat decizia declanșării stării de alertă la Drăgășani, din cauza problemelor legate de neridicarea gunoiului. O situație de criză care a determinat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea să intervină pentru a preveni posibilele riscuri sanitare și de mediu. Iată comunicatul oficial al Prefecturii Vâlcea:

“La sediul Instituției Prefectului Județul Vâlcea, astăzi, 19 septembrie 2024, a avut loc o întâlnire de urgență a membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea cu privire la propunerea declarării stării de alertă, la nivelul municipiului Drăgășani, din cauza pericolului cauzat de neridicarea gunoiului.

Ca urmare a adresei Comitetului Local pentru Situații de Urgență Drăgășani cu nr. 27060/18.09.2024,  respectiv a proiectului de hotărâre privind propunerea declarării stării de alertă la nivelul municipiului Drăgășani adoptat, vă informăm că prefectul județului Vâlcea și-a exprimat acordul privind declararea stării de alertă la nivelul municipiului Drăgășani, pentru o perioadă de maxim 30 de zile, în conformitate cu prevederile hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea nr. 13/19.09.2024. 

Având în vedere emiterea acordului de către prefectul județului Vâlcea, în temeiul dispozițiilor art.4^3 alin. (1) din O.U.G. nr.21/2004 privind Sistemul National de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, urmează ca CLSU Drăgășani să întreprindă măsurile necesare pentru declararea stării de alertă la nivelul municipiului Drăgășani prin adoptarea unei noi hotărâri de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență Drăgășani.

Totodată, hotărârea privind declararea stării de alertă, pentru o perioadă de maxim 30 de zile, care se va adopta în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Drăgășani va trebui să cuprindă în concret măsurile pentru creșterea capacității de răspuns, asigurarea rezilienței comunităților şi diminuarea impactului tipului de risc necesar a fi aplicate, condițiile concrete de aplicare și destinatarii acestor măsuri, care se vor realiza pe durata stării de alertă, cât şi instituțiile şi autoritățile publice care pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor, potrivit dispozițiilor imperative prevăzute la art. 4^5 din O.U.G. nr. 21/2004, cu modificările și completările ulterioare”.