Magazin Annabella, prădat de hoți. Doi suspecți în vizorul poliției

Un magazin din Brezoi, județul Vâlcea, parte a lanțului Annabella, a fost ținta unui furt, în urma căruia doi indivizi au sustras băuturi, alimente, dulciuri și alte produse în valoare de aproximativ 2000 de lei. Cei doi hoți au omis să plătească pentru produsele luate. Incidentul s-a petrecut pe 26 septembrie, însă autoritățile au fost alertate abia în luna octombrie, printr-o plângere scrisă.

Cei implicați în acest caz sunt un bărbat de 31 de ani și un minor. După ce bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, procurorul responsabil de caz a decis plasarea acestuia sub control judiciar. Autoritățile continuă cercetările în acest caz pentru a clarifica toate aspectele faptei.

“În fapt, la data de 1 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați prin plângere scrisă de către reprezentantul unei societăți comerciale, cu privire la faptul că, în cursul zilei de 26 septembrie 2024, persoane necunoscute au sustras din incinta unui magazin mai multe bunuri.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar în urma verificărilor efectuate, a fost stabilită identitatea persoanelor cercetate pentru săvârșirea infracțiunii reclamate.

Astfel, în urma probatoriului administrat, polițiștii au reținut pentru 24 de ore, bărbatul în vârstă de 31 de ani. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, în vederea luării unei măsuri legale.

Polițiștii continuă cerecetările, în cadrul unui dosar penal, pentru furt calificat, sub supravegherea procurorului de caz, în vederea documentăriiîntregii activități infracționale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – informează IPJ Vâlcea.