OFICIAL! PNL impune schimbări pe lista de candidați din Vâlcea. Cine vine, cine se retrage?!

Conducerea centrală a Partidului Național Liberal (PNL) a decis impunerea Ministrului Educației, Ligia Deca, pe locul 1 pe lista pentru Senat a filialei din Vâlcea, în ciuda faptului că organizația locală stabilise anterior o listă exclusiv cu candidați din județ. Decizia vine probabil în contextul rezultatelor slabe obținute de PNL Vâlcea la alegerile locale, ceea ce a determinat intervenția liderilor de la centru.

Ca urmare, Laurențiu Cazan, care ocupa inițial prima poziție la Senat, a fost mutat pe locul 2 la Camera Deputaților, după președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican. Pe locul 3 la Camera Deputaților figura Aurel Simion, însă acesta a refuzat poziția, azi exprimându-și dorința de a se retrage din competiție. Deputatul Ion Marian Lazăr, recent transferat de la USR la PNL, ocupa locul 4, dar a urcat pe locul 3 după retragerea lui Simion.

La Senat, după Ligia Deca, pe locul 2 se află Gheorghe Ioniță, însă acest loc este considerat neeligibil. Decizia Biroului Permanent Național al PNL este definitivă, iar filiala din Vâlcea trebuie să se conformeze și să se mobilizeze pentru viitoarele alegeri.