FOTO. Copiii au descoperit tainele meseriei de jandarm la Inspectoratul de Jandarmi Vâlcea

Astăzi, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea au primit vizita elevilor Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Râmnicu Vâlcea, în cadrul programului național “Școala Altfel”. Elevii au avut ocazia să înțeleagă mai bine meseria de jandarm, fiind prezentate echipamentele și tehnica de intervenție utilizată în diferite misiuni. Jandarmii montani le-au povestit despre misiunile speciale din zonele montane, iar un moment deosebit a fost întâlnirea cu Șova, câinele special antrenat al jandarmilor, care a captivat atenția copiilor.

Elevii au vizionat și clipuri demonstrative despre intervențiile jandarmilor în situații de urgență, adresând numeroase întrebări, semn că au fost foarte interesați de activitatea acestora.

Pe lângă această vizită, jandarmii din Detașamentul 4 – Bălcești au avut o întâlnire similară cu elevii Liceului Tehnologic “Petrache Poenaru”. Aceștia, fiind mai mari, au solicitat informații despre cum pot urma o carieră în Jandarmeria Română, arătând un interes deosebit față de valorile și oportunitățile oferite de această profesie.