S-a deschis Ștrandul Fără Fund de la Ocnele Mari. Vezi prețurile!

A început sezonul cald, iar administratorii bazinelor de înot din județul Vâlcea și-au deschis porțile. Este și cazul Ștrandului Fără Fund de la Ocnele Mari, care le oferă turiştilor relaxare, dar nai ales tratament pe toată perioada verii.

Ştrandul de la Ocniţa este cel mai mare de ştrand cu apă sărată din Oltenia. Povestea Ştrandului Ocnele Mari începe în anul 1881, primul an de funcţionare al staţiunii balneare Ocnele Mari.

Aici, Ioan Claus construieşte un stabiliment balnear lângă lacul sărat (în prezent, Clădirea Băilor cu apă sărată este recunoscut ca Monument Istoric de Arhitectură), acesta devenind unul dintre locurile de tratament din ţară din ce în ce mai căutate.

Cunoscut şi sub denumirea de “Lacul fără fund” datorită apelor izvorâte din adâncuri, acesta a luat fiinţă la începutul sec. XIX prin suruparea a două guri de salină, care au lăsat la suprafaţă un lac sărat, denumit “Balta Roşie”, datorită mulţimii de organisme iodofage.

EFECTUL TERAPEUTIC AL APEI SĂRATE SE MANIFESTĂ ÎN AFECȚIUNI PRECUM:

📍 Artroze (artroza genunchiului, şoldului, umărului, cotului, mâinilor);
📍 Discopatie, osteoporoză algică (dureroasa) a coloanei vertebrale și spondiloză cervicalã, dorsală, lombară, forme simple, fără complicații neurologice;
📍 Stări după entorse, fracturi, luxații ale membrelor;
📍 Rigiditate articulară;
📍 Afecțiuni ale organelor genitale masculine ;
📍 Tulburări funcţionale genitale la femei, metroanexite, cervicite, cistite cronice, insuficiență ovariană;
📍 Dereglări endocrine hipofuncţionale (insuficienta funcționare a unor glande);
📍 Meteosensibilitate, sindromul adinamo-astenic (oboseala cronica), tulburări ale circulatiei periferice sanguino- limfatice;
📍 Diverse afecțiuni ale pielii (psoriazis);
📍 Tratarea bolilor respiratorii sub formă de aerosoli.

În imaginea de mai jos puteți vedea prețurile practicate în această vară: