Vezi unde vor fi plasate radarele pe Valea Oltului, în Râmnicu Vâlcea și Dealul Negru

Revin radarele fixe pe Valea Oltului, dar și pe Dealul Negru. Surprinzător, aparatele vor fi…


Revin radarele fixe pe Valea Oltului, dar și pe Dealul Negru. Surprinzător, aparatele vor fi montate și pe centura municipiului Râmnicu Vâlcea. Pe lista publicată de autorități se regăsește și sectorul din DN7 dintre Vâlcea și Sibiu, pe Valea Oltului, dar și sectorul Râmnicu Vâlcea – Pitești. Majoritatea camerelor de monitorizare a traficului pot să depisteze inclusiv dacă ITP-ul unui autoturism este expirat.

Potrivit adevarul.ro, din discuţiile purtate cu poliţişti şi specialişti de la Drumuri, a reieşit că din cele 600 de radare fixe ce urmează a fi implementate pe şoselele din România, pe Valea Oltului şi implicit Dealul Negru numărul acestora deocamdată este mai mic de 20, iar dintre acestea cele mai multe sunt de fapt camere inteligente ce vor fi amplasate pe centura de ocolire a municipiului Râmnicu Vâlcea şi în staţiunea Călimăneşti – Căciulata. În aceste zone vor fi vizate trecerile de pietoni şi intersecţiile importante sau problematice, precum şi sensurile giratorii.

Pe centura din Râmnicu Vâlcea, spre exemplu, vor exista camere de supraveghere / radare fixe la benzinăria de la intrarea în oraş dinspre Piteşti – din intersecţia cu centura de sud a oraşului (DN67), la sensul giratoriu de la Goranu, de lângă podul peste Olt, în zona Kaufland Nord şi la intersecţia cu Calea lui Traian – de la ieşirea din oraş spre Sibiu.

La Călimăneşti, astfel de echipamente vor fi montate în zona Primăriei, a Hotelului Central, a Hotelului Traian, la Cozia, dar şi la Monumentul de la Jiblea, locuri în care s-au înregistrat multe evenimente rutiere, mai ales pe trecerile de pietoni.

Radarele fixe / camerele de supraveghere vor mai fi amplasate la intrarea dinspre Argeş, în judeţul Vâlcea, în zona Milcoiu, dar şi la ieşirea spre Sibiu, la Câineni. De asemenea, vor fi amplasate câteva echipamente şi pe parcurs: Budeşti, Seaca, Călimăneşti, zona Lotrişor / km 202 – 203 – după Viaductul Cârligul Mic spre Sibiu, dar şi la Gura Lotrului – la intersecţia cu DN 7A etc.