FOTO – Intervenții ISU VÂLCEA: Incendii, copac căzut, rețele de energie electrică avariate…

Vâlcea s-a aflat sub avertizare de Cod Galben de averse torențiale și intensificări ale vântului,…

Vâlcea s-a aflat sub avertizare de Cod Galben de averse torențiale și intensificări ale vântului, pentru întregul județ. Perioada nu a fost lipsită de evenimente, angajații ISU Vâlcea intervenind de urgență în mai multe situații. Iată câteva exemple:

În cursul zilei de 27 aprilie ac., în jurul orei 19.50, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje în Râmnicu Vâlcea, zona Căzanești.  Pentru lichidarea flăcărilor, la fața locului s-au deplasat două echipaje de stingere cu apă și spumă. La sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul se manifesta la suprastructura fânarului construit din lemn, pe o suprafață de aproximativ 25 mp. Până la stingerea flăcărilor, au ars : fânarul construit din lemn cu învelitoare din țiglă pe aproximativ 25 mp.; aproximativ 10 tone de lemne pentru încălzit și aproximativ două tone de fan producție 2022. Din păcate, în timpul intervenției a fost descoperit un câine carbonizat, acesta fiind surprins în interior, în momentul declanșării incendiului. 

De asemenea, seara trecută, în jurul orei 22.00, angajații ISU s-au deplasat pentru stingerea unui incendiu produs la un stâlp de electricitate în localitatea Vlădești, sat Trundin.  Pentru stingerea flăcărilor, au acționat un echipaj de pompieri militari cu apă și spumă, incendiul fiind lichidat înainte ca acesta să provoace și alte pagube. În ambele cazuri, cercetările preliminare efectuate la locul intervenției arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma producerii unor descărcări electrice.

Ca urmare a manifestărilor meteorologice din parioada codului galben, pompierii militari au fost solicitați în această dimineață, la ora 06.20, pentru înlăturarea unui copac doborât de furtună în Drăgășani. 
În același timp, trei rețele de alimentare cu energie electrică, de medie tensiune, care asigura necesarul a cinci localități, au fost avariate. Pentru remedierea avariilor, la fața locului acționează mai multe echipe ale operatorului de distribuție a energiei.