Dosar penal la Vâlcea pentru “instigare publică”

Vremuri tulburi în România, protestele amenințând să paralizeze o întreagă țară. După seria de manifestări…

Vremuri tulburi în România, protestele amenințând să paralizeze o întreagă țară. După seria de manifestări a bugetarilor, ei bine a venit rândul mediului privat. Transportatorii și fermierii se răzvrătesc în această perioadă, iar pericolul ca protestele să se transforme în acte de violență este real.

Tocmai de aceea, autoritățile încearcă să le blocheze din fașă. Ca urmare, la nivel național au fost înregistrate 24 de dosare penale pentru „instigare publica”. Poliția a văzut mesajele șoferilor: „Hai sa punem mana pe lopeți” și, de asemenea, a intrat și în posesia unor mesaje postate pe grupurile de WhatsApp care incită la violență. Unele persoane au cerut ca protestatarii „să ia topoarele și lopețile și să meargă pe jos la Guvern”. Alți protestatari susțin: „Să luăm o mașină de poliție pe sus și să mergem la Guvern, că nu se mai poate altfel”; “Bătaia e ruptă din Rai, să punem mâna pe lopeți și pe topoare și să ne facem dreptate”.

Și la nivelul județului Vâlcea a fost întocmit un astfel de dosar penal, tocmai în urma unor mesaje pe Whats App. “La nivelul Poliției municipiului Drăgășani a fost întocmit un dosar penal, în care se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de instigare publică” – ne-a relatat IPJ Vâlcea.

Pe de altă parte, o parte a protestatarilor afirmă că polițiștilor le-a fost dată o “temă clară”, aceea de a intimida prin amenzi și dosare penale.

Sursă foto: Aktual24.ro, ReplicaOnline.ro