Deputatul Marian Lazăr (USR) afirmă că “soluţiile pesediștilor constau în adăugarea de poveri pe umerii cetăţenilor”

Afirmații dure ale deputatul USR Marian Ion Lazăr, care-i acuză pe social – democrați că…

Afirmații dure ale deputatul USR Marian Ion Lazăr, care-i acuză pe social – democrați că fac amendamente cu dedicație în Parlament, în beneficiul clientelei de partid. O practică exersată de politicienii aflați la guvernare, care pun interesele lor sau cele de grup mai presus de interesele cetățeanului.

“Cum mai fac pesediştii nişte milioane de euro din pix în timp ce românii abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta? Foarte uşor (că doar e din pix)! Un exemplu este baronul Paul Stănescu, pentru care colegii săi din parlament au dat o lege să poată obţine 5 milioane de euro fără să facă nimic.

Procedura a fost cât se poate de simplă şi vizibilă: mai întâi au dat o lege prin care să transforme Delta Dunării în păşuni, iar cei care deţin terenuri acolo să poată cere subvenţii de milioane de euro de la UE. Bineînţeles că nu ar fi dat niciodată o astfel de lege dacă printre cei care deţin terenuri acolo nu se aflau oamenii lor, în cazul de faţă Paul Stănescu!

După aproximativ 3 luni de la această lege, apare și suma cerută de firmele apropiate de familia lui Paul Stănescu la APIA: 5 milioane de euro în subvenții. Frumos, nu? Dar ştiţi cine este parlamentarul care a modificat legea? Florin Barbu, acelaşi om care acum ocupă postul de Ministru al Agriculturii şi îi consideră pe fermierii ce protestează drept <instigatori>!

USR a încercat să împiedice această manevră a coaliţiei PSD-PNL şi a depus un proiect de lege care să elimine amendamentele date cu dedicaţie, însă acesta zace <uitat> prin sertarele Senatului în timp ce Stănescu şi ai lui încasează milioane de euro.

Aşa cum am mai spus-o anterior, PSD-ul găseşte mereu soluţii să facă bani pentru şmecherii lor, însă când vine vorba de soluţii pentru rezolvarea problemelor românilor cinstiţi niciodată nu se găsesc. Din contră, <soluţiile> lor constau în adăugarea de poveri pe umerii cetăţenilor!” -susține deputatul USR Marian Ion Lazăr.