Percheziții DNA la VÂLCEA, București și Prahova. Bunuri însușite nelegal de la persoane decedate…

UPDATE: Printre locațiile vizate în Vâlcea ar fi și cabinete notariale. Potrivit surselor noastre, una…

UPDATE: Printre locațiile vizate în Vâlcea ar fi și cabinete notariale. Potrivit surselor noastre, una din percheziții ar fi la Horezu.

Procurorii DNA și mascații au deschis azi, 13 martie 2014, în 22 de locații din Vâlcea, București și Prahova într-un dosar penal în care sunt cercetate anumite persoane care și-au însușit nelegal bunurile ale unor persoane decedate. Astfel, moștenitorii ar fi fost prejudiciați. Din informațiile pe card le avem la această oră, implicate ar fi și autorități locale. Se pare că un primar din Prahova ar fi fost deja ridicat de mascați. La Vâlcea încă nu am reușit să aflăm unde se efectuează perchezițiile și cine este vizat, însă vom reveni cu amănunte. Cert este că 12 persoane suspecte ce își însușeau imobile care au aparținut unor persoane decedate vor fi conduse la audierile DNA Bucuresti.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și de fals, săvârșite în perioada 2018-2022, de către persoane specializate în identificarea și însușirea nelegală a unor bunuri imobile, ce au aparținut unor persoane decedate, cu prejudicierea moștenitorilor legali.
Profitul obținut din tranzacționarea ulterioară a acelor imobile depășește suma de 1.365.223 lei.
În cursul zilei de 13 martie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 locații reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul DGPMB – Serviciul Investigații Criminale, care au fost delegați să desfășoare mai multe activități procedurale, din partea lucrătorilor din cadrul DGPMB – Serviciul Acțiuni Speciale și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare” – se arată într-o informare a DNA.