Mesajul președintelui Tribunalului Vâlcea în urma alegerilor locale și europarlamentare

COMUNICAT Conducerea Tribunalului Vâlcea mulţumeşte tuturor instituţiilor publice implicate în organizarea procesului electoral din data…

COMUNICAT

Conducerea Tribunalului Vâlcea mulţumeşte tuturor instituţiilor publice implicate în organizarea procesului electoral din data de 9 iunie.

Preşedintele Tribunalului Vâlcea mulţumeşte public tuturor persoanelor implicate în procesul de organizare în bune condiţii a procesului electoral care s-a desfăşurat în data de 9 iunie 2024.

În judeţul Vâlcea s-a organizat primirea tuturor materialelor electorale care trebuiau, potrivit legii, să fie depozitate la toate judecătoriile din întreg judeţul şi la tribunal, prin punerea la dispoziţie cu această destinaţie a unui spaţiu unic de către UAT Râmnicu Vâlcea.

În acest mod s-au evitat traseele îndelungate, diferite între ele în întreg judeţul, care trebuiau parcurse de preşedinţii şi locţiitorii birourilor de circumscripţie locală sau de secţie de votare.

Preşedinţii instanţelor din raza tribunalului au stabilit în această perioadă serviciu de permanenţă la sediul de primire care să contribuie, alături de reprezentanţii primăriei şi ai instituţiei prefectului, la preluarea materialelor în mod continuu.

De asemenea, eforturile depuse de judecătorii instanţelor din judeţul Vâlcea şi de celălalt personal al acestora în calitate de conducători şi locţiitori în cadrul birourilor electorale au fost remarcabile.

Toate acestea au determinat desfăşurarea procesului democratic  în bune condiţii, judeţul Vâlcea fiind primul judeţ din ţară unde s-au centralizat toate secţiile şi circumscripţiile locale.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

judecător, Bogdan Mateescu, preşedinte instanţă