Zeci de elevi din Râmnicu Vâlcea au participat la activități de prevenire a violenței și a consumului de droguri

La data de 18 iunie a.c.,  polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean…

La data de 18 iunie a.c.,  polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat activități preventiv – informative pentru prevenirea și combaterea consumului de substanțe interzise și pentru prevenirea violenței, în mediul școlar. 

Astfel, polițiștii au fost prezenți la Liceul Tehnologic „General Magheru”, din municipiul Râmnicu Vâlcea, unde au fost dezbătute subiecte cu aproximativ 50 de persoane. 

Polițiștii au pus accent pe informarea elevilor cu privire la vulnerabilitățile, riscurile și consecințele traficului și consumului de substanțe interzise, atât de punct de vedere social și medical, cât și din punct de vedere al răspunderii penale.

În cadrul activităților s-a discutat despre modul în care consumul de droguri afectează sănătatea (fizic, mental și emoțional), despre cum afectează comportamentul și statutul social, atât la școală cât și în mediul social și familial. 

Discuții interactive au fost purtate și pe segmentele bullyingului și cyberbullyingului, elevii fiind informați cum să se protejeze de astfel de situații, iar în cazurile în care pot deveni victime, să discute cu părinții, și profesorii, cu persoanele de încredere, ori cu polițiștii. 

Polițiștii vor continua desfășurarea acestor activități, pentru a preîntâmpina consecințele consumului și traficului de droguri, ale bullyingului/ cyberbullyingului, ale violenței în școli și în afara unităților de învățământ.

sursa: IPJ Vâlcea