Italian urmărit încă din 2018, prins la Vâlcea. El a fost condamnat în țara sa, dar se ascundea la Bujoreni

Un cetățean italian, urmărit de autoritățile italiene din 2018 pentru comiterea infracțiunii de tăinuire la…

Un cetățean italian, urmărit de autoritățile italiene din 2018 pentru comiterea infracțiunii de tăinuire la furt, a fost prins în județul Vâlcea. Acesta se ascundea într-o locuință din comuna Bujoreni. Capturarea sa s-a realizat după o colaborare între autoritățile române și cele italiene, punând astfel capăt perioadei sale de fugar.

“La data de 21 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au pus în executare un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Italia, pe numele unui bărbat, cetățean italian, în vârstă de 45 de ani.

Astfel, în urma activităților specifice desfășurate, polițiștii l-au depistat pe acesta, în localitatea Bujoreni, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, dispunându-se reținerea lui pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, fiind informate autoritățile judiciare din Italia în vederea punerii în aplicare măsurilor legale care se impun față de acesta.

Conform mandantului european de arestare, bărbatul este condamnat la o pedeapsă privativă de libertate 2 ani și 9 luni, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire la furt” – informează IPJ Vâlcea.