Stații de încărcare electrice și microbuz hibrid pentru transportul elevilor în Vlădești

Autoritățile locale din Vlădești sunt în așteptarea stațiilor de încărcare electrice pentru a putea finaliza montarea acestora. Aceste stații sunt proiectate să ofere atât încărcare lentă, cât și rapidă pentru vehicule electrice. Ele vor fi amplasate în parcarea recent amenajată în centrul comunei.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 100.000 de euro, inclusiv TVA, și face parte dintr-un program menit să reducă emisiile de gaze cu efect de seră în sectorul transporturilor. Acest program, gestionat prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), promovează dezvoltarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier ecologice, care nu poluează din punct de vedere energetic.

De asemenea, în curând, Primăria Vlădești va intra în posesia unui microbuz electric destinat transportului elevilor, proiectul fiind printr-un parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea.

“Avem proiectul aprobat, finanțat, iar acum urmează să-l implementam. Am amenajat parcarea, am făcut locurile unde vor fi amplasate stațiile. De asemenea, avem făcută solicitare pentru un microbuz electric hibrid nou, pentru copiii școlii din Vlădești. Deja suntem în programul Consiliului Județean și urmează da microbuzul respectiv să fie achiziționat” – spune primarul comunei Vlădești, Adrian Cosac.