FOTO/VIDEO. Incident șocant în această seară în cartierul Nord din Râmnicu Vâlcea

Trei tineri au fost alergați cu cuțitele pe stradă de câțiva indivizi, iar totul a pornit de la un conflict aparent banal. S-a întâmplat în această seară de joi, 3 octombrie 2024, în cartierul Nord al municipiului Râmnicu Vâlcea. Ancheta polițiștilor a fost un adevărat haos.

Întregul eveniment a pornit de la o tamponare. Câțiva indivizi au coborât dintr-un bloc, au urcat într-un autoturism și ar fi acroșat două mașini parcate. Proprietarul unuia dintre autovehicule a văzut întregul incident și împreună cu prietenii săi (o femeie și un bărbat) au pornit imediat camera video a telefonului, încercând să filmeze pentru a avea proba avarierii mașinilor. Ei bine, conform martorilor, atunci a început un adevărat scandal. Bărbații ce se aflau în mașina “vinovată” au pus mâna pe cuțite și au început să-i alerge pe tineri cu cuțitele.

”Unul dintre ei s-a luat după mine și chiar a aruncat cu un cuțit înspre mine. Am alergat pe stradă, iar în același timp sunam la 112. Atunci am auzit cum strigau prietenii mei și m-am gândit că sigur au dat ăia cu cuțitul. Am ajuns în dreptul unei instituții care avea paznic și chiar mă gândeam să sar gardul. Salvarea mea a fost în momentul în care a apărut o mașină a Jandarmeriei. Jandarmii au oprit imediat și am reușit să urc în dubă” – ne-a spus una dintre victime.

Până să apară forțele de ordine în zona respectivă, doar unul dintre agresori a mai putut fi prins, polițiștii locali (care au ajuns primii la locul incidentului) fiind cei care l-au băgat în dubă. Restul au fugit cu un Ford. Culmea este că, agresorul prins se dădea inițial victimă în fața forțelor de ordine, cerând plângând să fie dus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vâlcea. În realitate, omul și-a fracturat degetele în urmă cu câteva zile și spunea că are dureri.

Din păcate, trebuie să remarcăm faptul că întreaga cercetare la fața locului a polițiștilor de la Poliția Municipiului s-a desfășurat într-un adevărat haos. Nimeni nu conducea ancheta, niciunul nu știa nimic despre ce au vorbit ceilalți colegi cu martorii sau cu victimele. S-au “chinuit” câteva minute să găsească cuțitul aruncat înspre una din victime, dar evident că nu l-au găsit. Ba mai mult, un rutier chemat la fața locului s-a comportat într-un mod total neprofesionist, iar vocabularul folosit a fost execrabil. Cert este că oamenii legii nu au fost capabili să dea mașina fugarilor în urmărire în timp util, pentru că nu prea le păsa să întrebe. Totodată, au fost vecini ai unuia dintre agresori care au mers de bunăvoie să dea declarații în fața polițiștilor, dezvăluind lucruri extrem de grave ce implică traficul și consumul de droguri (o astfel de infracțiune, spuneau martorii, se pare că se desfășura chiar în momentul incidentului). Oamenii mărturiseau că au făcut numeroase plângeri în acest sens, dar demersurile lor au fost zadarnice. Nici de data aceasta nu prea au fost băgați în seamă de anchetatori!

Așteptăm cu nerăbdare punctul de vedere oficial al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea cu privire la ancheta haotică din această seară. De asemenea, sperăm ca mâine să aflăm că au fost prinși agresorii.