FOTO. Cum arată pădurea-parc de pe Dealul Capela în urma amenajărilor făcute de Primăria Râmnicu Vâlcea
Transformarea celui mai important deal din municipiul Râmnicu Vâlcea într-o pădure-parc, fără afectarea ecosistemului, este…
Transformarea celui mai important deal din municipiul Râmnicu Vâlcea într-o pădure-parc, fără afectarea ecosistemului, este cu adevărat o inițiativă minunată a administrației publice locale. În acest fel, natura este conservată, dar s-a creat și un spațiu verde pentru comunitate. Un prim proiect a fost deja finalizat de Primăria Râmnicu Vâlcea, fiind făcută recepția lucrărilor. Construcțiile au fost realizate preponderent din lemn pentru un impact cât mai mic asupra mediului, iar traseele forestiere și cărările au fost împărțite pe categorii și moduri de utilizare: pentru mersul pe jos, pentru alergare sau pentru mersul cu bicicleta, toate marcate corespunzător. Urmează o altă investiție în zona de intravilan, cu plecare din spatele monumentului Independenței.
“Marți, 14 mai, amenajările realizate în cadrul proiectului Pădure-Parc Dealul Capela au fost recepționate după verificarea amănunțită făcută de o echipă alcătuită din reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură <Marin Dracea> Pitești (autorul studiului care a stat la baza proiectului), ai firmei constructoare, ai Gărzii Forestiere, ai Piețe Prest, precum și din specialiști din cadrul Primăriei Municipiului coordonați de administratorul public Eusebiu Vețeleanu. În urma verificărilor, nu s-au constatat deficiențe în implementarea acestui proiect. În cadrul investiției care a vizat doar zona de extravilan de 38,8 hectare din suprafața totală de 46,5 ha de pe Dealul Capela, intrată în posesia Municipiului prin HG nr. 133/2022, s-au realizat și montat un pavilion cu platformă de belvedere, două foișoare, două pavilioane amfiteatru, trei platforme pentru activități diverse, 35 de bănci, 10 ansambluri masă cu două bănci, trei panouri informative, 40 de elemente de semnalizare-orientare și un container cu 4 module pentru colectarea separată a deșeurilor.
Pentru zona de intravilan (cea care începe din spatele Monumentului Independenței), Primăria Municipiului a depus un proiect la Agenția de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, care a trecut cu bine de etapa evaluării tehnico-financiare, urmând să fie semnat contractul de finanțare pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile” – informează Primăria Râmnicu Vâlcea, într-un comunicat de presă.